Podcast

Welkom bij de podcast Voorbij het Stigma!

In deze podcast serie kunt u luisteren naar ervaringsverhalen van personen die zich gestigmatiseerd voelen in de samenleving. Wat is een stigma? Welke stigma’s bestaan er? Hoe voelt het om gestigmatiseerd te worden? En hoe gaan gestigmatiseerden om met hun stigma?

De afleveringen

Podcast aflevering 1: In deze aflevering kunt u luisteren naar het stigmaverhaal van een jonge vrouw met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Uit angst voor het publieke stigma dat er kleeft aan borderline kenmerken durft ze daar niet voor uit te komen op haar werk.
Podcast aflevering 2: In deze aflevering kunt u luisteren naar het stigmaverhaal van een jonge vrouw die haarzelf van kinds af aan om onduidelijke redenen lichamelijk ziek voelt. Omdat er geen lichamelijke oorzaak gevonden wordt, worden haar diffuse klachten gestigmatiseerd tot talrijke DSM 5 diagnoses.
Podcast aflevering 3: In deze aflevering kunt u luisteren naar het stigmaverhaal van een Zuid-Sudanese jongeman, die op jonge leeftijd als vluchteling in Nederland terecht komt. Opgroeiend in een voornamelijk ‘witte’ omgeving is hij zeer bewust van zijn donkere huidskleur en stigma’s die daaraan kleven.